Ga naar inhoud
  • info@brutebonen.nl
  • 06 41 932 580
Brute Bonen
  • Shop
    • Versgebrande koffiebonen
    • Chocolade
    • Coffee Gear
  • Impact
    • Onze Missie: Alle koffie uit het bos
    • Voordelen van boslandbouw
    • Impact in de hele keten
    • Verhalen
  • Doe mee
    • met de branddag
    • Veelgestelde vragen
  • Zakelijk
    • Horeca
    • Kantoren
  • Espressobar
    • Reserveren
    • Impressie, adres & openingstijden
    • Workshops
      • Workshop Koffie Branden & Proeven
      • Workshop (thuis)barista
    • Vacatures
  • Over ons
    • Wie zijn we?
    • Vacatures
    • Updates
    • Contact
  • Login
  • Mijn gegevens
    • Bestelhistorie
  • 3
  • Toggle website zoeken
Login/Register 3
  • Shop
    • Versgebrande koffiebonen
    • Chocolade
    • Coffee Gear
  • Impact
    • Onze Missie: Alle koffie uit het bos
    • Voordelen van boslandbouw
    • Impact in de hele keten
    • Verhalen
  • Doe mee
    • met de branddag
    • Veelgestelde vragen
  • Zakelijk
    • Horeca
    • Kantoren
  • Espressobar
    • Reserveren
    • Impressie, adres & openingstijden
    • Workshops
      • Workshop Koffie Branden & Proeven
      • Workshop (thuis)barista
    • Vacatures
  • Over ons
    • Wie zijn we?
    • Vacatures
    • Updates
    • Contact
  • Login
  • Mijn gegevens
    • Bestelhistorie
  • 3
  • Toggle website zoeken
Lees meer over het artikel De eerste branddag

De eerste branddag

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:1 mei 2023
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:0 Reacties

DE BEUK ERIN Het was even stil van onze kant. Heel stil. Afgelopen maanden hebben we onder een steen geleefd! Na de vergunning, vlak voor kerst kregen we de sleutel van…

Lees verderDe eerste branddag
Lees meer over het artikel Espresso Macchiato vs Cortado

Espresso Macchiato vs Cortado

  • Bericht auteur:Robbert Elsinga
  • Bericht gepubliceerd op:30 december 2022
  • Berichtcategorie:Feitenkennis
  • Bericht reacties:1 reactie

Wat is een Espresso Macchiato? Een espresso macchiato is een kleine koffie die bestaat uit een shot espresso en een klein laagje melkschuim. Het wordt geserveerd in een klein glaasje…

Lees verderEspresso Macchiato vs Cortado
Lees meer over het artikel Ristretto vs Espresso vs Lungo

Ristretto vs Espresso vs Lungo

  • Bericht auteur:Robbert Elsinga
  • Bericht gepubliceerd op:30 november 2022
  • Berichtcategorie:Feitenkennis
  • Bericht reacties:4 reacties

3 heerlijke koffies, die elk net wat anders zijn. Bij de verschillen tussen de ristretto, espresso en lungo komt het vooral neer op de Brew Ratio. Onthoud die term goed!…

Lees verderRistretto vs Espresso vs Lungo
Lees meer over het artikel Vergunning in the pocket

Vergunning in the pocket

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:4 november 2022
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:0 Reacties

Na 5 maanden het verlossende bericht in mijn mailbox: Tijdens de behandeling van uw aanvraag hebben wij vastgesteld dat op basis van de beoordeling en de ingewonnen adviezen de omgevingsvergunning…

Lees verderVergunning in the pocket
Lees meer over het artikel Wat is een Flat White?

Wat is een Flat White?

  • Bericht auteur:Robbert Elsinga
  • Bericht gepubliceerd op:2 november 2022
  • Berichtcategorie:Feitenkennis
  • Bericht reacties:2 reacties

Vraag je het een Kiwi, dan zal hij stellig volhouden dat de Flat White in Nieuw Zeeland is uitgevonden. Maar Starbucks weet zeker dat de Flat White uit Australië komt.…

Lees verderWat is een Flat White?
Lees meer over het artikel Frozen beans

Frozen beans

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:25 oktober 2022
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:0 Reacties

We zijn bij Bart. Verre vriend, gek op koken, slimme vent. "Koffie? Of drink je alleen je eigen koffie?" vraagt hij met een knipoog. Sinds we met Brute Bonen gestart…

Lees verderFrozen beans
Lees meer over het artikel Manifesteren kan je leren

Manifesteren kan je leren

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:20 oktober 2022
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:1 reactie

Het is januari 2021. We eten we een hapje met Joanne, een getalenteerde interieurontwerpster. Ze vertelt over haar vision board wat ze vorig jaar had gemaakt. Het vision board had een jaar lang als achtergrond…

Lees verderManifesteren kan je leren
Lees meer over het artikel Hartkloppingen in de trein

Hartkloppingen in de trein

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:13 oktober 2022
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vroeger bestond er een rubriek in het NS Spoor magazine met de kop Hartkloppingen. Een smakelijke rubriek hartstochtelijke oproepjes van reizigers die de vonk in elkaars ogen zagen en elkaar daarna uit…

Lees verderHartkloppingen in de trein
Lees meer over het artikel Koffiebonen bewaren: hoe doe je dat?

Koffiebonen bewaren: hoe doe je dat?

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:10 oktober 2022
  • Berichtcategorie:Feitenkennis
  • Bericht reacties:2 reacties

Je hebt verse koffiebonen gekocht, maar je merkt dat na een aantal dagen tot een paar weken na het branden de smaak begint te vervliegen. Herkenbaar? Kan je dit voorkomen…

Lees verderKoffiebonen bewaren: hoe doe je dat?
Lees meer over het artikel To blend or not to blend

To blend or not to blend

  • Bericht auteur:Jop Brocker
  • Bericht gepubliceerd op:26 september 2022
  • Berichtcategorie:Koffiegeleuter
  • Bericht reacties:2 reacties

We ontvingen deze kijkersvraag en besloten er een item aan te wijden: Klopt het dat de bonen een blend zijn? Nu beschouw ik mijzelf zeker niet als kenner, maar ik…

Lees verderTo blend or not to blend
  • Naar vorige pagina
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Naar volgende pagina

Recente berichten

  • Recept: Chai 1 oktober 2025
  • WAAROM JE KOFFIE STRAKS IETS MEER KOST 11 september 2025
  • ONTDEK BOLIVIA MET ONS 🇧🇴 11 september 2025
  •  💃 Dansen op een composthoop 16 juli 2025

Categorie

  • Brute Bonen Hotspot
  • Feitenkennis
  • Geen categorie
  • Impact
  • Koffiegeleuter
  • Nieuws
  • Recensies
  • Recepten
  • Vacatures
Met Brute Bonen zal espresso nooit meer hetzelfde smaken. Een krachtig body met tonen van chocolade en caramel, vermengd met een zoete kruidige aroma, afgesloten door een fluweelzacht crema.

Recept: Chai

🍂✨ Herfst is hier….

WAAROM JE KOFFIE STRAKS IETS MEER KOST

GOED NIEUWS EERST De…

ONTDEK BOLIVIA MET ONS 🇧🇴

Stel je voor: je…

Volg ons
Instagram Facebook-f Linkedin-in
Nieuwsbrief
  • Contact
  • Klachten
  • Algemene Voorwaarden
  • Privacybeleid
Copyright 2025 - Brute Bonen
De waardering van brutebonen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 541 reviews.
×

Wachtlijst

Benieuwd naar onze koffie? Momenteel nemen we even geen nieuwe klanten aan. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Zodra het weer kan, krijg je een appje en kan je meedoen met de branddag.

Wat is KoffieCoach?

Brute Bonen KoffieCoach is een uitgebreide videocall van 30 minuten waarin we klaar staan voor al je vragen.

HOE WERKT KOFFIECOACH?

Op het afgesproken tijdstip bellen we in en doorlopen we we samen de verschillende stappen van het zetten van een espresso of cappuccino. We beantwoorden al je vragen en voorzien je van tips over het gebruik van je machine, de maalgraad en het bewaren van je koffie.

VOOR WIE?

Van beginner tot expert, voor elke machine (ook volautomaat). Voor alle liefhebbers van Brute Bonen.

Ga verder met bestellen

Versgebrande Brute Bonen

Iedere twee weken op maandag worden Brute Bonen versgebrand. Zo garanderen we ultiem versgebrande koffiebonen. Direct daarna versturen we de versgebrande Brute Bonen per post.

Eerstvolgende branddag

maandag, 13 oktober 2025 is de eerstvolgende branddag. Jouw eerste levering valt twee dagen daarna op de mat.

Brandcyclus

Een aantal dagen voor de daaropvolgende branddatum komen we bij je in de lucht. Om te horen hoe het bevalt, hoe je uitkomt met de hoeveelheid of dat we je nog op andere wijze kunnen helpen. Iedere moment kan je ervoor kiezen meer of minder te bestellen, te pauzeren of te stoppen. Je zit nergens aan vast!

Ga verder met bestellen
Open branddag

Kortingscode verzilveren

Open kortingscode

Type Espressomachine

Brute Bonen stemmen we af op jouw type espressomachine. Hierin maken we op dit moment onderscheid tussen halfautomaat en volautomaat:

Volautomaat
Een volautomaat doet wat het zegt: Volautomatisch koffie zetten. Kopje eronder en gaan! Bekende merken zijn Jura, Siemens, De’Longhi, Philips.
Foto Halfautomaat espressomachine
Een klassieke halfautomaat espressomachine herken je aan een portafilter (ook wel piston genaamd), waar de gemalen koffie in gaat.

Gebruik je een andere zetmethode zoals percolator, kies dan voor “Anders”. Weet je het niet zeker, kies dan volautomaat.

Inloggen

Login om eerdere bestellingen in te zien.
Wachtwoord vergeten? Klik hier.
Privacybeleid
Geen account?
Inschrijven

Maak een account aan

Welkom! Registreer voor een account
Privacybeleid
Bent je al lid?
Aanmelden

Stel je wachtwoord opnieuw in

Herstel mijn wachtwoord
A password reset link will be e-mailed to you.
Privacybeleid
Terug naar
Inloggen
×