Je bekijkt nu Manifesteren kan je leren

Manifesteren kan je leren

Het is januari 2021. We eten we een hapje met Joanne, een getalenteerde interieurontwerpster. Ze vertelt over haar vision board wat ze vorig jaar had gemaakt. Het vision board had een jaar lang als achtergrond op haar telefoon gestaan. En zonder dat ze er heel bewust mee bezig was geweest: Bijna alle foto’s op haar vision board waren in het afgelopen jaar werkelijkheid geworden.
Pure magie! ✨ Dat wilde ik natuurlijk ook.

KNOTSGEK AVONTUUR

Thuisgekomen besloot ik dat Brute Bonen eerst een vision board 2025 nodig had. Wat wordt de stip op onze horizon komende jaren? Geinspireerd door het knotsgekke avontuur van Hans van Wolde (kijktip!) die een boerderij in deplorabele staat omtovert tot magisch Brut 172, sleep ik een paar foto’s van een eigen ambachtelijke koffiebranderij / koffiebar op mijn vision board 2025. Het zaadje is geplant.

FAST-FORWARD OKTOBER 2022

Het is 1,5 jaar nadat ik het board maakte. We staan in een grote betonnen ruimte met hoge ramen. Joanne en haar team presenteren het voorlopig ontwerp voor een koffiebar in een koffiebranderij. Ze heeft alle ingrediënten die Brute Bonen kenmerkt versmolten tot een briljant ontwerp. We kijken om ons heen en zien het al helemaal voor ons. Ons eigen knotsgekke avontuur

Brute Bonen Branderij

WAT ERAAN VOORAF GING

Begin 2022 krijg ik een belletje van Anke van de gemeente Den Haag: Misschien weet ze wel een leuke plek voor Brute Bonen in de Binckhorst. En ze linkt ons aan de projectontwikkelaar Local.

We zijn zijn op slag verliefd op de plek. En het pand is zéker groot genoeg voor onze branderij en een koffiebar.

Maar lukt het ook op deze plek? Krijgen we een horeca-vergunning? Kan je een koffiebrander plaatsen in de voet van een woontoren? Hoe doe je dat in een gasloze wijk met een koffiebrander op gas? 1.000 vragen om op te lossen.

We hebben geen idee waar we op dat moment aan beginnen en dat is maar goed ook, anders waren we nooit aan deze reis begonnen. 😉


De volgende branddag is 22 juli 2024


WAT IS JULLIE PLANNING?

Die vraag krijgen we regelmatig. Zo ook op de informatieochtend voor onze toekomstige buren, die we vorige week organiseerden (zie foto onder). We durven inmiddels geen planning meer te maken. We zijn al 5 maanden bezig met vergunningen en er doemen iedere keer weer onmogelijke vragen en hobbels op.

Brute Bonen Branderij

Die branderij komt er. En de koffiebar ook. Waar we onze fans (eindelijk) kunnen uitnodigen voor een rondleiding op de branderij. En waar we het verhaal achter onze bonen kunnen vertellen in geuren en kleuren.

Zodra we stappen maken laten we weer van ons horen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Tot de volgende & enjoy your coffee!

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.