Je bekijkt nu Vergunning in the pocket

Vergunning in the pocket

Na 5 maanden het verlossende bericht in mijn mailbox:

Tijdens de behandeling van uw aanvraag hebben wij vastgesteld dat op basis van de beoordeling en de ingewonnen adviezen de omgevingsvergunning voor voornoemde activiteit kan worden verleend.

Moeilijke zin, makkelijke boodschap: Vergunning in de pocket. BAM!

VAN VERLANGEN NAAR VERGUNNING

Het zaadje van de branderij eenmaal geplant op ons vision board, begon zijn werk te doen. In een branderij hoort natuurlijk een brander te staan. Maar wat kost zoiets? Het is april 2021 als we “voor de grap” een paar merken koffiebranders bellen met de vraag wat een brander kost. Zo ook Loring, onze favoriet (want: slim, geautomatiseerd én super zuinig in energieverbruik en daarmee in CO2-uitstoot). 

En terwijl Jens ons vertelt aan wat voor investering we moeten denken (slik), vertelt hij tussen neus en lippen door dat we rekening moeten houden met een levertijd van 12-18 maanden. Waaat?! Dit was 2021. Nog vér voor de grondstoffencrisis. Deze koffiebrander is gewild.

Jens nodigt ons ook uit voor een vrijblijvende kennismaking met Loring, in Kopenhagen. Te midden van alle mondkapjes & sneltests stappen we het vliegtuig in. We hebben ongebrande koffie meegenomen die we ter plekke gaan branden op een Loring Smart Roast. Maar eerst laten we onze smaakpapillen wennen aan Kopenhagen door een hapje te eten bij de Pescatarian. Nice ?

Terug in het vliegtuig besluiten we dat we een Loring willen. Wat een bruut apparaat. Nog geen idee waar we hem gaan laten, maar daar hebben we per slot van rekening 18 maanden de tijd voor. ?

BINKSE BRANDERIJ

En met de 18 maanden deadline in het achterhoofd gaan we toch eens voorzichtig rondvragen of iemand nog een plekje voor een branderij weet in de Binckhorst. We bellen Mama Kelly, of ze het ketelhuis niet ter beschikking willen stellen voor een branderij/koffiebar. Maar ze hebben een véél beter idee, ze toveren het industriële Mama Kelly om tot een Loetje ?

We spraken nog veel meer locaties. Een landingsplek in de Bink bleek toch niet zo makkelijk. Totdat de gemeente ons koppelde aan…

BINCK EILAND

Gelukkig hadden we geen idee waar we aan begonnen… Het klonk zo logisch, koffie branden in de Binckhorst. Totdat we kennis mochten maken met de regelgeving en omgevingswet van de Binckhorst. Geuronderzoeken, geluidsonderzoeken, vervoersbewegingen, stikstofdeposie. In 5 maanden werden we specialist op al deze domeinen. Nu is het dan toch gelukt, we mogen van start!

Bink Eiland is een van de eerste stukjes Binckhorst dat “af” is. Het SDU kantoor is als eerste gerenoveerd en begin dit jaar worden de twee woontorens opgeleverd die uitkijken over de skyline van Den Haag. Het enige wat nog ontbreekt is een passende invulling van de ruimte in de voet van de hoogste toren. De perfecte plek voor een koffiebranderij met koffiebar. 

Hoge ramen, rondom uitkijkend op de roeiers die zich over de trekvliet laten glijden. Een beetje verstopt 

EN HOE STAAT HET MET DE BRANDER?

De snelle rekenaar heeft al gezien dat we 18 maanden verder zijn. De Loring S35 is inmiddels uit de fabriek gerold en per boot onderweg naar de haven van Rotterdam. We parkeren hem straks nog even in de opslag, zodat we de branderij helemaal klaar kunnen maken voor zijn komst. ??

Nog even en we mogen deze enorme krat gaat uitpakken. ?

Tot de volgende & enjoy your coffee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.