ALLE koffie uit het bos

Onze missie is geslaagd als alle koffie op natuurlijke wijze verbouwd wordt

Koffieboer plukt koffie uit het bos

Schaduwplant

Dat we koffie op uitgestrekte koffieplantages als monocultuur zijn gaan verbouwen is op zijn zachtst gezegd een beetje eigenaardig. Arabica is een schaduwplant en groeit het lekkerst onder de beschutting van bomen en andere struiken. Een betere bodem, meer biodiversiteit, minder pesticiden en minder water zijn zomaar een paar voordelen. 

Een groenere wereld

Die hebben we verdomd hard nodig. Dat we teveel CO2 uitstoten en de aarde uitputten gaan we hier niet nog een keer herhalen. Wel vertellen we je dat het anders kan. Door koffie in een bos te verbouwen slaan we ook nog eens heel veel CO2 op. Door een ouderwets kopje koffie te drinken vervuil je de lucht met een uitstoot van 50 gram CO2. Terwijl een kopje Brute Bonen tot wel 450 gram CO2 uit de lucht haalt. De lucht wordt schoner en de wereld wordt groener doordat jij kiest voor de juiste koffie.

Brute Bonen Koffiebos India

Ons streven? 21 miljoen
hectare bos. Koffiebos.

Onze missie is geslaagd als alle koffie op natuurlijke wijze verbouwd wordt. Als we alle bestaande koffieplantages ombouwen naar brute bosplantages hebben we 21 miljoen hectare bos nodig. De aanleg van die bossen trekt bij elkaar jaarlijks 2x zoveel CO2 uit de lucht als de jaarlijkse Europese klimaatdoelstelling. Alleen maar door de lekkerste koffie te kiezen. Wij zijn verliefd op het idee en de smaak van koffie uit het bos. Jij ook?

Arabica met uitsterven bedreigd?

Door de opwarming van de aarde wordt de Arabicaplant, onze meest smaakvolle en gewaardeerde koffiesoort, al in 2050 met uitsterven bedreigd. Geen Arabica, geen Brute Bonen. Do we need to say more? Samen kunnen we dit voorkomen. Hoe? Door te kiezen voor koffie die ontbossing tegengaat en bijdraagt aan herstel van de natuur. Logisch. Want koffie groeit van nature het liefst in een bos. Daar is schaduw en is er minder bewatering nodig.
Bonen uit het bos dus. Elke kop koffie telt. Doe je mee?

100% Arabica = 100% smaak

Duurzaamheid is belangrijk, maar de smaak net zo goed. Arabica staat bekend als het meest verfijnde type koffieboon, met een subtiele geur, een zachte, volle smaak en een laag cafeïnegehalte. Over de hele wereld wordt Arabica verbouwd, iedere regio met zijn eigen karakteristieken. In onze zoektocht naar de perfecte espresso gingen we op zoek naar een rijk smaakpallet. Door uitsluitend Arabica van de beste kwaliteit te combineren uit verschillende werelddelen hebben we uiteindelijk een unieke smaak neergezet waarmee iedereen een perfecte espresso, lungo of cappuccino kan zetten.

India Monsooned Malabar in Koffiebos
Koffie van de lokale markt

LEKKER BEZIG… TOCH? 2021. We waren al een tijdje lekker bezig (vonden we zelf :)) met…

Seperator-straight.svg
De Koffieboer uit het Bos

WELKOM IN DE BOARDROOM “So this must be your boardroom?” vroeg Sandeep. We gaan even terug naar het…

Seperator-straight.svg
Vacature: Manager Espressobar

De Brute Bonen Espressobar is dé plek om van onze koffie te genieten, een ontbijtje te…

Seperator-straight.svg