Je bekijkt nu Frozen beans

Frozen beans

We zijn bij Bart. Verre vriend, gek op koken, slimme vent.

“Koffie? Of drink je alleen je eigen koffie?” vraagt hij met een knipoog.

Sinds we met Brute Bonen gestart zijn denkt iedereen dat we koffiesnob geworden zijn en alleen nog maar onze eigen koffie drinken. Nu moet het gek lopen wil ik een lekker bakkie afslaan, zeker als hij bereid is op een mooie espressomachine. Zo ook bij Bart. ?

Enthousiast vertelt Bart dat hij nu echt een lekkere koffieboon gevonden heeft. G’woon, dark roast van de Picnic. Hoppa! ?

En toen zakte m’n broek af. De vriezer ging met een zwier open. Er kwam een grote kiloknaller zak tevoorschijn, die ongeveer halverwege was. Netjes opgerold zodat de bonen binnen bleven. Bart rolt de zak af en giet een flinke portie in de hopper van z’n maler. “Zo blijven ze lekker vers” zegt ie tevreden. De open zak ligt op het aanrecht terwijl hij zich concentreert op het bereiden van de espresso’s. Aan liefde voor smaak geen gebrek. Condenspareltjes vinden gelijk hun weg op de koffiezak en daarbinnen. 

“Jij vindt zeker dat ik de bonen eerst moet laten ontdooien? Ik heb beide geprobeerd, maar proef geen verschil”. De zak gaat zorgvuldig opgerold weer de vriezer in. Elastiekje is niet nodig. 

Eén minuut is genoeg om me van m’n stoel te blazen (ok, ok.. Ik stond, maar toch). Wat een onzin verzint men rond koffie. Dit ligt niet aan Bart, het internet staat vol met onzintips. We besloten er een artikel aan te wijden op Brutebonen.nl: Hoe bewaar je koffie? Het artikel gaat in op de mythes en geeft tips.

De samenvatting ga ik je niet ontzeggen:

  1. Koffie uit de supermarkt is niet versgebrand. En eenmaal oud, hoef je ook geen moeite meer te doen om de koffie “lekker vers” te houden. De meeste aroma’s zijn vervlogen, g’woon lekker opdrinken.
  2. Koop je wel versgebrande koffie bij een koffiebranderij? Koop kleine porties zodat je geen halsbrekende toeren hoeft uit te halen zoals Bart.
  3. En gooi niet alles in je bonenreservoir. Die is meestal niet licht- en luchtdicht en zit vaak dicht op of in je machine, waar het warm is.
  4. Bewaren doe je gewoon in een bewaarblik. Luchtdicht en op een koele plek. Dus niet boven de oven. Maar ook niet in de vriezer!

Saai hè? En om het nog makkelijker te maken hebben we de perfecte oplossing voor je:

  • Een branddag om de week, zodat je bonen altijd knettervers zijn
  • Bestel precies de hoeveelheid die jij nodig hebt voor 2 weken
  • Een bruut bewaarblik waar de lucht uit gedrukt wordt zodat je bonen zo lang mogelijk vers blijven.

Alles in één keer bestellen? Bestel het Starterspakket en je bent ready to go. En plan gelijk een koffiecoach-sessie in zodat we je op weg kunnen helpen met álle tips & tricks die we in huis hebben!

Weet je wat? We maken het nog mooier: Deze week bestel je het starterspakket met €10 korting (alleen via deze link). G’woon, omdat het kan. ?

En Bart?

Die krijgt als dank voor deze inspiratie ook een bewaarblik. ? Want ook supermarkt koffie heeft minder last van zuurstof in een bruut bewaarblik


De volgende branddag is 4 maart 2024


We zijn benieuwd: Wat voor koffiefabels kom jij tegen? Laat het ons weten en we ontkrachten hem in een volgende update!

Tot de volgende & enjoy your coffee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.