OVER ONS

LIEFDE VOOR SMAAK

We zijn Brute Bonen gestart uit liefde voor smaak. Twee kookgekken die in al hun recepten op zoek gaan naar de ultieme smaak. Sous-vide garen, ijs maken, brood bakken, roken, injecteren, BBQ’en, alles wordt uit de kast getrokken voor een goed experiment. Op zoek naar perfectie, challengen we de status quo en doen het graag anders. 

Deze liefde moet gedeeld en gevierd worden. Via Brute Bonen delen we onze liefde voor de smaak van perfecte espresso.

Pieter

Is behalve kookgek ook eigenaar van Coffee & Kitchen, een bedrijf dat espressomachines, bonenmalers (en alle toebehoren) verkoopt, onderhoudt en reviseert. Coffee is his middle name en kent geen geheimen voor hem.

JOP

Had jarenlang géén toegang tot versgebrande bonen maar wel een bruut espressoapparaat. Is foodie, life hacker, digi-nerd en ziet in iedere uitdaging een kans. Houdt ervan om dingen simpel en gebruiksvriendelijk te maken. 

DE PERFECTE ESPRESSO

In de zoektocht naar de perfecte espresso werd het hele proces onder de loep genomen. Welk apparaat moet je hebben? Wat is de beste maler? Pas toen we zelf koffie gingen branden ontdekten we de geheime formule. De juiste bonen zijn het belangrijkste ingrediënt achter een perfecte espresso. En laat dat nou juist het lastigste onderdeel zijn. Het soort bonen, de herkomst, het ambachtelijke brandproces. En niet onbelangrijk, vaak onderschat: de versheid. We branden om de week de mooiste Arabica bonen op ambachtelijke wijze en versturen direct. Hiermee verzekeren we je van het belangrijkste ingrediënt voor de perfecte espresso. Omdat we weten hoeveel variabelen er zijn bij het zetten van de perfecte espresso, stoppen we niet na de boon. We helpen je je machine instellen of adviseren je bij de aanschaf van een nieuwe. We kijken het liefst met je mee hoe je je barista skills kan verbeteren en bieden zelfs een latte-art baristatraining aan.

ONE PLANET

We willen ook in de toekomst onbekommerd blijven genieten van Brute Bonen. Hiervoor is het nodig dat we alles in het werk stellen om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Door bijvoorbeeld minder fossiele grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot beperken, zo min mogelijk water te gebruiken en de biodiversiteit te behouden. En laten we eerlijk zijn, koffie is bepaald niet het beste jongetje van het duurzaamheidsklasje.

Om grip te krijgen op de impact van onze koffie zoeken we de samenwerking op in de hele keten. We kopen rechtstreeks in van boeren die zich hard maken voor duurzame koffieteelt en wij zorgen op onze beurt weer dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. We zoeken continu naar de meest duurzame verpakking om de bonen bij jou in de bus te krijgen. PostNL zorgt voor de bezorging, één van de meest duurzame vervoerders van Europa. Een groot voordeel van ons model van “roast to order”, is dat we nooit koffie weg hoeven te gooien. #stopfoodwaste

Soms kunnen we echt niet om fossiele brandstoffen heen, zoals het transport per zeecontainer of het branden op de ambachtelijke Giesen koffiebrander. Dit compenseren we door te investeren in een CO₂-reductieproject in India, in de regio waar onze Monsooned Malabar vandaan komt. Hiermee reduceren we niet alleen CO₂ uitstoot, maar verhogen we ook de kwaliteit van leven van deze mensen.