Over Ons

LIEFDE VOOR SMAAK

We zijn Brute Bonen gestart uit liefde voor smaak. Twee kookgekken die in al hun recepten op zoek gaan naar perfectie. Sous-vide garen, ijs maken, brood bakken, roken, injecteren, BBQ’en, alles wordt uit de kast getrokken voor een goed experiment. Op zoek naar de ultieme smaakbeleving challengen we de status quo en doen het graag anders. 

En dat geldt ook voor espresso.

Pieter

Is behalve kookgek ook eigenaar van Coffee & Kitchen, een bedrijf dat espressomachines, bonenmalers (en alle toebehoren) verkoopt, onderhoudt en reviseert. Coffee is his middle name en kent geen geheimen voor hem.

JOP

Had jarenlang géén toegang tot versgebrande bonen maar wel een bruut espressoapparaat. Is foodie, life hacker, digi-nerd en ziet in iedere uitdaging een kans. Houdt ervan om dingen simpel en gebruiksvriendelijk te maken. 

DE PERFECTE ESPRESSO

In de zoektocht naar de perfecte espresso werd het hele proces onder de loep genomen. Welk apparaat moet je hebben? Wat is de beste maler? Pas toen we zelf koffie gingen branden ontdekten we de geheime formule. De juiste bonen zijn het belangrijkste ingrediënt achter een perfecte espresso! En laat dat nou juist het lastigste onderdeel zijn. Het soort bonen, de herkomst, het ambachtelijke brandproces. En niet onbelangrijk, vaak onderschat: de versheid. We branden om de week de mooiste Arabica bonen op ambachtelijke wijze en versturen direct. Hiermee verzekeren we jou van het belangrijkste ingrediënt voor de perfecte espresso.

Omdat we weten hoeveel variabelen er zijn bij het zetten van de perfecte espresso, stoppen we niet bij de boon. We helpen je je machine instellen of adviseren je bij de aanschaf van een nieuwe. We kijken het liefst met je mee hoe je je barista skills kan verbeteren en bieden zelfs een latte-art baristatraining aan.

ONE PLANET

We willen ook in de toekomst onbekommerd blijven genieten van Brute Bonen. Hiervoor is het nodig dat we alles in het werk stellen om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Door bijvoorbeeld minder fossiele grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot beperken, zo min mogelijk water te gebruiken en de biodiversiteit te behouden. En laten we eerlijk zijn, koffie is bepaald niet het beste jongetje van het duurzaamheidsklasje.

Lees verder over onze One Planet aanpak