Duurzame Verpakking

Het versturen van de versgebrande bonen in een belangrijke stap in onze koffieketen waar we onze impact ook willen neutraliseren. In onze keuze voor het verpakkingsmateriaal zijn we naar de meest duurzame oplossing op zoek gegaan.

Brievenbusdoosjes

Onze pakketjes tot één kilo passen door de brievenbus. Door gebruik te maken van de reguliere postbezorging van PostNL kiezen we voor de bezorgmethode met de laagste CO2-uitstoot. Dit betekent wel dat we een doosje én een zakje nodig hebben. Voor onze brievenbusdoosjes kiezen we voor FSC®-gecertificeerd karton. Als je deze bij het oud papier doet kan het karton gerecycled worden. 

Koffiezak vrij van fossiele grondstoffen

Voor onze nieuwe verpakking hebben we gekozen voor plantaardig materialen: Een buitenlaag van FSC®-gecertificeerd kraftpapier, aan de binnenkant gelamineerd met BioPBS, gemaakt van maiszetmeel. Het gebruikte mais is GMO-vrij (zie downloads). De zak is bedrukt met wateroplosbare inkt.

We hebben ervoor gekozen geen aluminium binnenlaag te gebruiken. Aluminium is een kostbare grondstof en is bedoeld om de koffie maandenlang op het schap te kunnen laten staan. Dit is voor Brute Bonen niet nodig, we adviseren je de bonen binnen 3 weken te gebruiken.

Versheid

Met deze keuzes hebben we een koffiezak ontwikkeld die goed in staat is je versgebrande koffiebonen een aantal weken vers te houden. Zodra je de zak opent adviseren we je Brute Bonen in het bewaarblik te bewaren. Daarin sluit je de bonen echt goed af van de buitenlucht en blijven ze het beste vers.

CO2-neutraal & CIRCULAIR

Hoewel er geen fossiele grondstoffen gebruikt worden, is er wel energie nodig geweest om de doosjes en zakken te produceren. Bij de productie van karton en BioPBS komt CO2 vrij. Deze CO2-uitstoot compenseren we met een CO2-compensatieproject in India.

Door de gekozen materialen is de koffiezak biologisch afbreekbaar en gecertificeerd composteerbaar. Je mag de zak dus bij het GFT-afval doen. Maar ook als je de zak bij het restafval doet is de impact op het klimaat neutraal door de keuze voor plantaardige materialen en de gecompenseerde CO2-uitstoot.

Downloads