Espresso smaakt het best
Als hij eerlijk is

ONE PLANET

We willen dat jij ook in toekomst onbekommerd kan blijven genieten van Brute Bonen. Hiervoor is het nodig dat we alles in het werk stellen om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Door bijvoorbeeld minder fossiele grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot beperken, zo min mogelijk water te gebruiken en de biodiversiteit te behouden. En laten we eerlijk zijn, koffie is bepaald niet het beste jongetje van het duurzaamheidsklasje.

Samenwerking in de hele keten

Om grip te krijgen op de impact van onze koffie zoeken we de samenwerking op in de hele keten. We kopen rechtstreeks in bij boeren die zich hard maken voor duurzame koffieteelt. En wij zorgen op onze beurt weer dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. We zoeken continu naar de meest duurzame verpakking om de bonen bij jou in de bus te krijgen. Cycloon Fietskoeriers zorgen voor de bezorging, één van de meest duurzame vervoerders van Europa. En een groot voordeel van ons model van “roast to order”, is dat we nooit koffie weg hoeven te gooien. #stopfoodwaste

one-planet-circle
teelt

Duurzame koffieteelt

Door de directe relatie met onze producenten hebben we veel meer grip op de drie pijlers van duurzaamheid: Een eerlijke prijs voor de boer, versterking van de sociale structuur en bescherming van milieu & natuur. 

Benieuwd naar de herkomst van onze bonen?

zeevracht

Transport naar Nederland

Soms kunnen we (nog) niet om fossiele brandstoffen heen, zoals het transport per zeecontainer naar Nederland. De CO2 die hierbij vrijkomt compenseren we door te investeren in een CO2-compensatieproject in India
branderij

De Branderij

Doordat we per branddag precies weten hoeveel koffie er verstuurd gaat worden, branden we nooit teveel en blijven we niet met oude koffie zitten. De opwarmtijd beperken we door zoveel mogelijk batches op één dag te branden. De Giesen brander werkt op gas, de CO2 die hierbij vrijkomt compenseren we middels het biogas project in India.
 
Re-use: de koffievliesjes die bij het branden van de bonen af komen, vangen we op en gaan naar De Haagse Zwam. Zij gebruiken de vliesjes samen met koffiedrap om oesterzwammen te kweken!
verpakking

Duurzame verpakking

Om onze versgebrande Brute Bonen zo goed én effectief mogelijk te versturen hebben we een unieke fossielvrije verpakking laten ontwikkelen. De verpakking past precies in een brievenbusdoos en bevat 50% minder materiaal vergeleken met onze oude verpakking.

» Lees alles over onze verpakking

Koffiebonen proefpakket
bezorging

Bezorging

Om de versgebrande Brute Bonen bij je thuis te krijgen, vervoeren we via Fietskoeriers.nl. Het pakje past door de brievenbus en is daarom perfect voor bezorging per fiets! De kleine hoeveelheid CO2 die we hiermee uitstoten compenseren we met ons CO2-compensatie project.
bereiding

BEREIDING: WAT KAN JIJ DOEN?

Het meeste werk is al gedaan, laat vooral je Brute Bonen niet oud worden en geniet er extra van. Mocht je toch nog een stapje willen zetten: Hergebruik je koffiedrap als voedingsbodem voor oesterzwammen of gebruik het voor de bemesting van de rozen in je tuin. Probeer eens havermelk in plaats van gewone melk voor je cappuccino. En laat je espressomachine niet dag en nacht aan staan, maar zet hem uit als je hem niet gebruikt. Enjoy! 😊

Cappuccino