Espresso smaakt het best
Als hij eerlijk is

ONE PLANET

We willen nu en in de toekomst onbekommerd blijven genieten van Brute Bonen. Hiervoor is het nodig dat we alles in het werk stellen om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Door bijvoorbeeld minder fossiele grondstoffen te gebruiken, de CO2-uitstoot beperken, zo min mogelijk water te gebruiken en de biodiversiteit te behouden. En laten we eerlijk zijn, koffie is bepaald niet het beste jongetje van het duurzaamheidsklasje.

Samen met de hele keten

Om grip te krijgen op de impact van onze koffie zoeken we de samenwerking op in de hele keten. We kopen rechtstreeks in van boeren die zich hard maken voor duurzame koffieteelt en wij zorgen op onze beurt weer dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. We zoeken continu naar de meest duurzame verpakking om de bonen bij jou in de bus te krijgen. PostNL zorgt voor de bezorging, één van de meest duurzame vervoerders van Europa. Een groot voordeel van ons model van “roast to order”, is dat we nooit koffie weg hoeven te gooien. #stopfoodwaste

Screenshot 2020-07-30 at 10.03.43

Direct Trade

We kopen rechtstreeks in van boeren die zich hard maken voor duurzame koffieteelt en wij zorgen op onze beurt weer dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. 

Composteerbare verpakking

Om onze versgebrande Brute Bonen zo goed mogelijk én zo effectief mogelijk te versturen hebben we een uniek composteerbare verpakking laten ontwikkelen. De verpakking past precies in een brievenbusdoos en bevat 
 

Lees alles over onze nieuwe verpakking

Circulair

Niet alleen is onze verpakking gemaakt van fossiel-vrije materialen, ook andere afvalstromen nemen we onder de loep. 

 

Circulair

We hebben bewust gekozen voor een fossiel-vrije verpakking om zo onze footprint te verkleinen.  

 

Soms kunnen we echt niet om fossiele brandstoffen heen, zoals het transport per zeecontainer of het branden op de ambachtelijke Giesen koffiebrander. Dit compenseren we door te investeren in een CO₂-reductieproject in India, in de regio waar onze Monsooned Malabar vandaan komt. Hiermee reduceren we niet alleen CO₂ uitstoot, maar verhogen we ook de kwaliteit van leven van deze mensen.

Lees meer over CO2 compensatie

Brute Bonen

KlimaatNeutraal/h2>

Wat kan jij doen?

Hergebruik je koffiedrap als voedingsbodem voor oesterzwammen of gebruik het voor de bemesting van je tuin. Laat je