Don Julian GUATEMALA

specialty coffee uit Guatemalese koffiebossen

Duurzaam koffiebos

Don Julian houd op elke mogelijke manier rekening hoe het verbouwen van koffie zo duurzaam mogelijk gedaan kan worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het behouden van inheemse bomen & planten om de koffieplanten schaduw te bieden
  • Het bewust beschermen van begreide diersoorten in de regio
  • Recycling in alle mogelijke vormen. Organisch materiaal wordt hergebruikt als meststof
  • Controleren en beschermen van de waterkwaliteit in de omgeving

Meer weten?

OVER HET KOFFIEBOS​

De koffiebossen bevinden zich in het regenwoud dicht bij Cobán, op een altitude van 1500 meter. Door de hoogte in combinatie met het warme en vochtige klimaat is dit dé perfecte plek om fantastische koffie te verbouwen. Het oogsten van de koffiebonen gebeurt tussen december en maart. Alleen de meest rijpe bessen worden geoogst, zodat jij alleen de beste kwaliteit koffie drinkt. (cupping score van 85+)

Guatemala Coban

Direct trade

Wij geloven dat een directe relatie met kleinschalige producenten met zo min mogelijk schakels in de keten het meeste oplevert voor iedereen. We kopen de koffiebonen direct bij Don Julian, en verzekeren hen hiermee van een eerlijke prijs: ze ontvangen $6,00 per kilo, waar de wereldkoffieprijs op dit moment slechts $4,05 per kilo betaalt. Dit geeft de boeren veel meer ruimte om liefde te steken in hun product, wat op zijn beurt weer resulteert in betere koffie.  

Wat je proeft

We branden deze boon iets donkerder, zodat de tonen van hazelnoot mooi in balans zijn met het fruitige van sinaasappelschil. In de Brute Bonen melange geeft de Guatemela een florale touch die mooi complementair is aan de kruidige Malabar uit India. Benieuwd naar de smaak van de Guatemala single-origin?