Brute Chocolade

“Kan je hier chocolade van maken?” Vroeg ik begin dit jaar aan Evert, oprichter van Bean to Bar chocoladebedrijf Dusk. Ik had een sample cacaobonen gekregen van onze Boliviaanse koffieleverancier. Evert ging aan de slag…

“Wat de heck is dit?!” kwam hij twee dagen later weer in de lucht. Met grote brokken chocolade in de hand riep hij: “Moet je dit proeven!”.

Ik proef chocolade zoals ik hem nog nooit geproefd had. Fruitig, zoet, fonkelend. Framboos? En totaal niet bitter, ondanks dat het 70% cacao is. Magisch! ✨

AGROFORESTRY

Ik vertel Evert dat het cacao is van onze koffieleverancier uit Bolivia. Dat deze cacao, net als onze koffie, in het bos groeit. Agroforestry dus. Beter voor de planeet, want de hoge bomen beschermen de kwetsbare koffie- en cacaoplanten tegen extreem weer, houden het water beter vast en zorgen voor natuurlijke bemesting. Plus, de bomen halen natuurlijk CO2 uit de lucht! 

OER CACAO

Een telefoontje met Anko in Bolivia leert ons waarom de chocolade zo bijzonder is. Het gaat om Criollo cacao. De oer-cacaoboon waar de Maya’s en de Azteken verliefd op werden. Slechts 0.01% van de wereldwijde cacaoproductie is de Criollo-variëteit. Hij kon nog net 150 kilo voor ons reserveren, die hij mee zou sturen met onze container koffie. 

Een paar maanden later komt de container binnen in de haven van Rotterdam en kan Evert aan de slag om van de kleine krachtige criollo cacaobonen chocolade te maken. En om ons gezamenlijk verhaal kracht bij te zetten ontwerpen we een custom verpakking voor de eerste repen Brute Chocolade. ?

Brute Chocolade 6-pack

IN STORE NOW!

De repen Brute Chocolade, gemaakt van 70% cacao uit Bolivia zijn vanaf nu te krijgen in onze shop! Bestel je regelmatig koffie bij ons? Dan kan je eenvoudig een reep met de koffie meebestellen. Of ga gelijk voor een 6-pack en betaal voor vijf ?

En don’t worry, van deze repen kan je dus met een gerust hart zoveel mogelijk eten! Is alleen maar goed voor de planeet. ?

Dit bericht heeft één reactie

  1. Walter

    “Wauw”, dat was onze reactie bij de eerste hap die we van de reep namen. Echt erg erg lekkere chocola. We snappen jullie enthousiasme heel erg goed en die delen we dus. Blij dat we zes repen hebben gekocht!????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.