Je bekijkt nu Recept: Tiramisu

Recept: Tiramisu

Als coffee lover mag dit Tiramisu recept niet ontbreken in je arsenaal. En hoewel het er misschien spannend uit ziet, is het helemaal niet veel werk. Dit is de Brute Bonen versie.

Ingrediënten

  • 250 gram Mascarpone (op kamertemp)
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 3 verse eieren
  • 1 el Licor 43
  • 1 pak lange vingers
  • 2 dubbele espresso’s van Brute Bonen
  • 2 el Amaretto
  • 1 el cacaopoeder

Mix it up

Splits de eieren in 2 schone kommen. Bij de eigelen voeg je de suiker toe en ga je mixen tot je een mooie gladde crème krijgt. Doe hier de zacht geworden (want kamertemp) mascarpone en Licor 43 bij en meng tot het een homogeen geheel is. De Licor 43 hoort niet in het oorspronkelijke recept thuis. Maar probeer het maar eens, you’ll love it! 😉

Ben je ongeduldig geweest en was de mascarpone nog hard en koud? Zet je de mixer nog even in het ei-mascarpone mengel om hem glad te krijgen. Je eindresultaat is wat minder stevig, maar smaakt er niet minder om.

Maak je gardes brandschoon en klop de eiwitten nu stijf tot er punten blijven staan als je de mixer omhoog trekt. Nu meng je voorzichtig de helft van de eiwitten door het mascarpone-ei mengsel. Als het eiwitten zijn opgenomen doe je de tweede helft. Het mengsel lijkt misschien nog wat dun, dat is ok, de lange vingers maken hem straks steviger.

Soak it up

Nu is het tijd om de lange vinger in bad te doen. Meng espresso en amaretto in een plat schaaltje waar de lange vingers liggend in passen, zodat je ze even kort rondom kunt onderdompelen. Laat ze niet te lang weken, dan vallen ze uit elkaar en heb je te weinig vloeistof voor alle vingers.

Stack it up

Pak een schaal die ongeveer even breed is als je lange vingers. Begin met een laagje soaked lange vingers op de bodem, strak tegen elkaar aan. Hier giet je een mooie dikke laag creme overheen, ongeveer de helft. Dan nog een laag soaked lange vingers. Heb je nog espresso/amaretto over, dan kan je nog wat over de lange vingers druppelen. Maar don’t overdo it.

Tot slot dek je de vingers af met een dikke laag creme. Als je er echt een plaatje van wil maken én je creme is mooi stevig: pak een spuitzak en maak de bovenste laag van mooie toefjes room.

Tot slot pak je een zeefje en bedek het geheel met een laagje cacao tot je de creme er niet meer doorheen ziet. Voor de finishing touch kan je er nog wat chocolade schaafsel of krullen overheen strooien.

Laat je kunstwerk nog een paar uur opstijven in de koelkast, maar een nachtje mag ook. Enjoy!

Tiramisu met Brute Bonen

Benieuwd naar andere heerlijke recepten met koffie? Die kan je hier vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.